2020unit 2 The Olympic Games 單元測(cè)試卷人教版必修2課標(biāo)通用
2020學(xué)年人教版英語(yǔ)精品資料
unit 2 The Olympic Games 單元測(cè)試卷(人教版必修2,課標(biāo)通用)
(滿(mǎn)分:150分 時(shí)間:120分鐘)
第Ⅰ卷(共115分)
第一部分 聽(tīng)力(共兩節(jié),滿(mǎn)分30分)
第一節(jié)(共5小題;每小題1.5分,滿(mǎn)分7.5分)
聽(tīng)下面5段對(duì)話。每段對(duì)話后有一個(gè)小題,從題中所給的A、B、C三個(gè)選項(xiàng)中選出最佳選項(xiàng)。聽(tīng)完每段對(duì)話后,你都有10秒鐘的時(shí)間來(lái)回答有關(guān)小題和閱讀下一小題。每段對(duì)話僅讀一遍。
1.How are things going with both of them these days?
A.Good. B.Bad. C.Troublesome.
2.Where does this dialogue probably happen?
A.At the station. B.At the Bank of China.
C.On a bus.
3.Can they understand each other now?
A.Yes. B.No. C.Not at all.
4.What is Tom worried about?
A.His test. B.His text. C.His mother.
5.How long will the man stay in this hotel?
A.30 days. B.Just one month. C.34 days.
第二節(jié)(共15小題;每小題1.5分,滿(mǎn)分22.5分)
聽(tīng)下面5段對(duì)話或獨(dú)白。每段對(duì)話或獨(dú)白后有幾個(gè)小題,從題中所給的A、B、C三個(gè)選項(xiàng)中選出最佳選項(xiàng)。聽(tīng)每段對(duì)話或獨(dú)白前,你將有時(shí)間閱讀各個(gè)小題,每小題5秒鐘;聽(tīng)完后,每小題將給出5秒鐘的作答時(shí)間。每段對(duì)話或獨(dú)白讀兩遍。
聽(tīng)第6段材料,回答第6至7題。
6.Where does this conversation probably take place?
A.At a hotel. B.On an island. C.In a travel office.
7.What is the man doing?
A.Planning a tour. B.Looking for a hotel.
C.Trying to find a book.
聽(tīng)第7段材料,回答第8至10題。
8.What happened when the man called Ben last night?
A.Ben wasnt at home.
B.Ben was waiting for a call.
C.Ben was difficult to get through to.
9.What was Ben probably doing when the man called him?
A.Ben was probably on the Net.
B.Ben was busy all the time.
C.Ben was talking on another line.
10.What does the woman think Ben should do?
A.He should be busy on the Net all the time.
B.He should get another line.
C.He should get callwaiting.
聽(tīng)第8段材料,回答第11至13題。
11.What are they talking about?
A.A gift. B.A party.
C.Where to hang the picture.
12.Who did the man buy the picture for?
A.His wife. B.Himself. C.His teacher.
13.How can the man find out his teachers age?
A.By asking her.
B.By asking her friends.
C.By counting the candles on the birthday cake.
聽(tīng)第9段材料,回答第14至16題。
14.Whos Bev?
A.The mans pet.
B.The mans friend.
C.The womans workmate.
15.What is the man asking the woman for?
A.Advice on what to do about Bev.
B.Help on how to get away from Bev.
C.A kind and strong friendship.
16.What happens at the end of the conversation?
A.The man gives up.
B.The woman has no idea.
C.The man gets his own idea.
聽(tīng)第10段材料,回答第17至20題。
17.What did the writer do one day?
A.He went to telephone his old friend.
B.He paid a visit to his friend.
C.He visited a friend and had lunch with him.
18.Which of the following is true according to this story?
A.The writer had not much difficulty in finding a parking place.
B.It took him fortyfive minutes to find a place to park his car.
C.It was very difficult for the writer to find a parking place.
19.How did he look for his car?
A.He asked a policeman for help.
B.His friend called a policeman.
C.He examined every car in the street.
20.What can we know from the passage?
A.Traffic in the city is a headache.
B.Driving in the city is a pleasure.
C.It is joyful to find your car in the crowd.
聽(tīng)力原文
Text 1
M:Hello!
W:Hello!I havent seen you for a long time.How is everything going?
M:Fine,thank you.How have you been?
W:Quite well,thank you.
Text 2
M:Excuse me.Does this bus go to the station?
W:No,youll have to get off at the Bank of China and take a No.12 bus.
M:Can you tell me where to get off?
W:It is the stop after the next one.
Text 3
M:Im sorry.I didnt mean to hurt your feelings.
W:It is not your fault.
M:I hope you will excuse me.
W:Dont think any more about it.
Text 4
W:Whats the matter,Tom?You look unhappy.
M:No,not really.Im only worrying about my maths.
Text 5
W:Good morning,sir.Can I help you?
M:Yes,Id like to have a single room with bath from the morning of September 7 to the morning of October 10.
W:OK.We do have such a single room for you.
M:Thanks.
Text 6
W:Can I help you,sir?
M:Id like to go somewhere near the water.
W:Then might I make a suggestion?Why not the Island of Pearl?
M:Now,that does sound interesting.
W:The swimming and sunbathing are excellent.The hotels are quiet and comfortable.Theres also plenty of sightseeing.Youll find it on pages 45 to 48 in this travel book.
M:Ill take it if I may.
W:Certainly,and would you like anything else?
M:No,thanks.
Text 7
W:Did you call Ben last night?
M:Yes.I tried to get in touch with him last night,but it was so difficult to get through.
W:Thats strange.Maybe he was on the Net.
M:Thats probably it!No wonder the line was busy all the time!Maybe he should get another line.
W:Or he should get callwaiting.
Text 8
M:Wendy,look at this painting.I just bought it today.
W:Wow!Its really beautiful and very attractive.
M:Yes,its a painting of a landscape in the City Park.
W:But its big,too big for our room anyway.Where do you want to hang it?
M:Its not for our room.Its not for me.
W:Then who is it for?Somebody is really lucky.
M:My teacher.Today is her birthday.
W:Its certainly a nice present and a very suitable one.How old is she?
M:I really dont know.I guess shes in her thirties.Ill find out her exact age today.
W:How?Are you going to ask her?
M:Of course not.But the number of candles on the cake will tell me!
W:Wow!Smart and considerate!
M:Thank you.
Text 9
M:I just dont know what to do about Bev.Shes becoming a bit of a pest.
W:Doesnt she have anything better to do than follow you around?
M:It seems she doesnt.Do you think I should talk to her and ask her to give me some breathing room?
W:Yes,you probably should.Say it kindly,though.You need to help Bev learn how healthy friendships work.Thats the kindest thing you can do for her.
M:What if she gets really upset with me,though?
W:Thats a risk you have to take when you confront people.But the risk shouldnt stop you from doing whats right.
M:OK,Mom.Ill tell Bev there are limits to how much time and attention she can expect from me.(phone rings)
W:Thats probably her.Just remember to be kind,but firm.
Text 10
Some time ago,a friend of mine who worked in a part of the city I didnt know very well,invited me to call on him.It took me hours to get there and I had a lot of trouble finding a proper spot to park my car.As I was already three quarters of an hour late,I parked my car quickly.
At noon,just as I was leaving my friends office,it suddenly struck me that I had no idea where I had parked my car.I could hardly go up to a policeman and tell him that I had lost a small green car somewhere!Walking down street after street,I examined each car closely and was very happy to see a small green car just behind an old car.But how disappointed I was to discover that though the car was exactly like my own,it belonged to someone else!Feeling quite tired,I went off for lunch.Some time later,I left the restaurant and walked down the street.Turning the corner,I nearly jumped for joy:my car was right in front of me,and there was no problem this time.
To tell the truth,driving in crowded cities is far from being a pleasure and it is much easier to walk than to drive.
答案 1.A 2.C 3.A 4.A 5.C 6.C 7.A 8.C 9.A 10.C 11.A 12.C 13.C 14.B 15.A 16.C 17.B 18.C 19.C 20.A
第二部分 英語(yǔ)知識(shí)運(yùn)用(共兩節(jié),滿(mǎn)分45分)
第一節(jié) 單項(xiàng)填空(共15小題;每小題1分,滿(mǎn)分15分)
從A、B、C、D四個(gè)選項(xiàng)中,選出可以填入空白處的最佳選項(xiàng)。
21.—What do you think of the book?
—Oh, excellent. Its worth________a second time.
A.to read B.to be read
C.reading D.being read
解析 考查非謂語(yǔ)動(dòng)詞。句意:——你認(rèn)為這本書(shū)如何?——噢!太好了。值得再看一次。
答案 C
22.—Jack bought a new mobile phone the other day.
—________?Thats his third one in just one month.
A.Had he B.Did he
C.Does he D.Has he
解析 由the other day可知第二句應(yīng)用過(guò)去式反問(wèn)對(duì)方;did he是did he buy a new mobile phone的省略。句意:——前幾天杰克買(mǎi)了一款新手機(jī)?!菃??這是他這個(gè)月買(mǎi)的第三部手機(jī)了。
答案 B
23.Under good treatment, Linda is beginning to________.
A.pick up B.turn up C.take up D.show up
解析 考查動(dòng)詞短語(yǔ)。句意:經(jīng)過(guò)好的治療,琳達(dá)開(kāi)始恢復(fù)健康了。pick up指身體好轉(zhuǎn),符合題意。turn up“出現(xiàn);露面”;take up“從事;占用”;show up“出現(xiàn);露面”。
答案 A
24.—Lucy, look! I bought this MP4 for only 50 yuan.
—Really? You got a wonderful________.
A.offer B.price C.bargain D.deal
解析 考查名詞。句意:——瞧,露絲!我花了50元買(mǎi)了MP4?!娴膯幔磕銚炝藗€(gè)便宜貨。bargain“便宜貨”符合句意。
答案 C
25.People usually eat mooncakes which ________ a happy reunion.
A.stand up B.stand for C.set up D.set out
解析 考查動(dòng)詞短語(yǔ)。句意:人們經(jīng)常吃代表著幸福團(tuán) 0圓的月餅。根據(jù)句意月餅與團(tuán)圓的關(guān)系,推知“代表”。stand for“代替;代表”; stand up“站起”;set up“搭建”;set out“開(kāi)始;出發(fā)”。
答案 B
26.He________the Red Army in 1933 and________the famous Long March.
A.joined;took part in B.took part in;joined
C.a(chǎn)ttended;joined in D.joined in;attended
解析 考查動(dòng)詞和動(dòng)詞短語(yǔ)。句意:他1933年參加紅軍并且參加了著名的長(zhǎng)征。第一空加入組織用join;第二空為一個(gè)活動(dòng)。
答案 A
27.Id like to do something for you________everything youve done for me.
A.in exchange B.in turn
C.in return for D.in need of
解析 考查介詞短語(yǔ)。句意:我想為你做些事情來(lái)報(bào)答你為我做的事。由語(yǔ)境彼此做……,可知“回報(bào)”,由此推知答案。in exchange“交換”;in turn“依次”;in return for“回報(bào)”;in need of“需要”。
答案 C
28.—He admitted________in the exam.
—Thats why he was not admitted________universities or colleges.
A.to cheat;by B.cheating;to
C.to cheat;to D.cheating;by
解析 考查非謂語(yǔ)動(dòng)詞。句意:——他承認(rèn)在考試中作弊?!蔷褪菫槭裁此麤](méi)有被大學(xué)錄取的原因。此處用句式admit+doing;admit sb to sth。
答案 B
29. She________a man with a lot of money. And she________him for 3 years.
A.married with;has been married with
B.married;has been married to
C.has been married to;married
D.married to;got married
解析 考查動(dòng)詞時(shí)態(tài)。她嫁給了一位有錢(qián)人,并且她結(jié)婚已經(jīng)有3年了。第一空用marry的及物動(dòng)詞形式;第二空用be married to狀態(tài)形式。
答案 B
30.You cant use the machine today because some parts ________ this week.
A.a(chǎn)re replaced B.a(chǎn)re being replaced
C.have replaced D.a(chǎn)re replacing
解析 考查動(dòng)詞語(yǔ)態(tài)。句意:今天你不能用這臺(tái)機(jī)器,因?yàn)槟承┎考局苓€在更換。依據(jù)語(yǔ)境可知“更換”動(dòng)作在進(jìn)行。
答案 B
31.It is surprising that________little boy should have________much knowledge of science.
A.so;so B.such a;such
C.so a;such D.such a;so
解析 考查固定句式。句意:太令人吃驚了,這么小的孩子竟然懂這么多的科學(xué)知識(shí)。第一空l(shuí)ittle表示年齡,用such;第二空much表示數(shù)量用so。
答案 D
32.Paul didnt want to put on the coat. He said that he ________by his friends.
A.will be laughed at B.will be laughed
C.would be laughed at D.would be laughed
解析 考查動(dòng)詞時(shí)態(tài)和語(yǔ)態(tài)。句意:鮑爾不想穿衣服。他說(shuō)會(huì)受到朋友的嘲笑。此處said為一般過(guò)去時(shí),其賓語(yǔ)從句用過(guò)去時(shí)態(tài),并且主語(yǔ)與laugh at的關(guān)系為邏輯上的動(dòng)賓。
答案 C
33.—What fine weather today!
—________. Lets go swimming together.
A.So it is B.So is it
C.So does it D.So it does
解析 考查倒裝句式。句意:——今天天氣好!——是的,的確是這樣,讓我們?nèi)ビ斡景?。此處前后主語(yǔ)均為天氣,故推知答案。
答案 A
34.Its reported that we have produced ________ this year as we did last year.
A.a(chǎn)s much cotton twice B.twice as many cotton as
C.twice as much cotton D.much as cotton twice
解析 考查比較級(jí)。句意:據(jù)報(bào)導(dǎo)今年與去年相比我們已經(jīng)收獲了兩倍多的棉花。此處句式為as...as,有程度副詞修飾時(shí)要放在第一個(gè)as前面。
答案 C
35.The professor should give clear________for them to carry out the experiment.
A.impression B.instructions
C.directions D.introduction
解析 考查名詞。句意:教授應(yīng)該給出清楚的說(shuō)明來(lái)讓他們?nèi)ネ瓿蓪?shí)驗(yàn)。此處意思“指導(dǎo);說(shuō)明”,instructions符合。impression“印象”;directions“方向”;introduction“介紹”。
答案 B
第二節(jié) 完形填空(共20小題;每小題1.5分,滿(mǎn)分30分)
閱讀下面短文,從短文后各題所給的四個(gè)選項(xiàng)(A、B、C和D)中,選出可以填入空白處的最佳選項(xiàng)。
It was the afternoon we closed on our new house, and I was in the workshop of the garage. I__36__a part of carpet sticking out of the ceiling;that was __37__. I pulled on it, and an access panel to the attic popped__38__. I grabbed a ladder and headed up.
“I climbed into a space above the __39__that was walled off from the rest of the attic.As my eyes__40__to the dark, I saw a metal container that I__41__as a World War II ammo box;my grandfather used to store __42__ in ammo boxes on his farm. I opened the cover and frightened at what I saw: several rolls of money __43__up in orange rope. Holy cow, I thought, Ive found, like $800. Awesome!
“But there was more than one box of__44__. I found another seven boxes__45__to the edge, plus two big black dustbin bags full of__46__. In all, about $45,000. In my attic,I wont lie, my first__47__was that this was a blessing from God—the__48__to fix up this rundown house;to __49__a child, something wed talked so long about doing;or just to use to make life __50__ for our two young sons, who were seven and four. But I__51__as soon as I had satisfied those fantasies that the right thing was to __52__ the money to the prior owners. So I called them and asked them to drop by.
“They were __53__, of course, not only about the money but that I was returning it. They had recently __54__ over the house and said it must have been their dad who had__55__the money.
【語(yǔ)篇大意】 這是一篇記敘文。作者通過(guò)在自己購(gòu)買(mǎi)的新房子的車(chē)庫(kù)整理東西時(shí),偶然發(fā)現(xiàn)閣樓箱子盛滿(mǎn)原房主人爸爸藏起的許多錢(qián),盡管自己生活也不富裕,但沒(méi)有被這些錢(qián)所誘惑,而是毅然還給了不知情的原房主人,向讀者展示了一名拾金不昧人的正確做法。
36.A.observed B.met C.noticed D.recalled
解析 根據(jù)上句作者在車(chē)庫(kù)可知此處一段毯子伸出天花板是作者注意到的情況。recall“回憶”。
答案 C
37.A.usual B.strange C.special D.common
解析 由語(yǔ)境車(chē)庫(kù)天花板上伸出的一段毯子,人們看到后第一感覺(jué)是奇怪。
答案 B
38.A.close B.open C.bright D.clear
解析 從句中描述的作者的pulled on動(dòng)作,可知通向閣樓天花板的面板打開(kāi)了。
答案 B
39.A.workshop B.house C.room D.space
解析 由上句提到的車(chē)庫(kù)里的天花板,可知此處作者爬上去的是車(chē)庫(kù)的房子上面。
答案 A
40.A.looked B.tended C.led D.a(chǎn)djusted
解析 根據(jù)生活經(jīng)驗(yàn)人到了一個(gè)光線黑的地方,眼睛需要“適應(yīng)”,故答案D合適。
答案 D
41.A.discovered B.saw C.recognized D.concluded
解析 從語(yǔ)境看見(jiàn)一個(gè)金屬容器,然后提到是二戰(zhàn)的彈藥箱可以推知作者“辨認(rèn)出”了這個(gè)容器。
答案 C
42.A.grains B.tools C.food D.water
解析 由此處描述的祖父在農(nóng)場(chǎng)使用這種類(lèi)型的彈藥箱來(lái)證明作者的判斷,與農(nóng)場(chǎng)有關(guān)的,隨時(shí)使用,能放在彈藥箱的,“工具”符合常見(jiàn)習(xí)慣。
答案 B
43.A.tied B.put C.picked D.taken
解析 依據(jù)作者描述的語(yǔ)境打開(kāi)箱子的蓋子看到了幾卷錢(qián),與提到的繩子的關(guān)系為“捆扎”好的幾卷錢(qián),故答案A符合語(yǔ)境。
答案 A
44.A.plant B.money C.vegetable D.sweet
解析 從此處描述的語(yǔ)境作者發(fā)現(xiàn)的箱子不止一個(gè),這些都與錢(qián)有關(guān),故此處有超過(guò)一箱的“錢(qián)”符合語(yǔ)境。
答案 B
45.A.full B.good C.kind D.suitable
解析 由句意到了箱子的邊沿可知箱子里邊的錢(qián)裝的“滿(mǎn)”,答案A合適。
答案 A
46.A.things B.glue C.cash D.treasure
解析 由此處語(yǔ)境作者用兩個(gè)黑色的垃圾袋把箱子里的東西裝起來(lái),總計(jì)about $45,000可知這些都是“現(xiàn)金”,答案C合適。
答案 C
47.A.attempt B.a(chǎn)im C.plan D.thought
解析 由此處語(yǔ)境結(jié)合下文描述的這些錢(qián)用來(lái)做什么可知是作者得到這些錢(qián)的“想法”,往往人們得到意想不到的東西都會(huì)有一番思想考慮。
答案 D
48.A.wishes B.means C.expection D.imagination
解析 此處作者考慮到這種意外是上帝的主意,從句式分析為解釋上句內(nèi)容,有“方法;途徑”答案B吻合句意。
答案 B
49.A.adopt B.a(chǎn)ccept C.receive D.pull
解析 從句子語(yǔ)境作者剛買(mǎi)到房子,手頭肯定不寬裕,這些意外得到的錢(qián)財(cái)會(huì)資助生活,與孩子有關(guān)的意思“收養(yǎng)”合適。
答案 A
50.A.easier B.better C.harder D.well
解析 從作者對(duì)這些錢(qián)的盤(pán)算可知作者是不富裕的,故這些錢(qián)寬裕讓生活“容易”吻合語(yǔ)境。從文中看不出現(xiàn)在的生活差,故排除B;well為語(yǔ)法錯(cuò)誤,做形容詞用意思“健康”。
答案 A
51.A.conveyed B.knew C.displayed D.a(chǎn)ppealed
解析 從下文作者提到的滿(mǎn)足幻想,找以前的主人可知此處作者對(duì)自己想法的“認(rèn)識(shí);了解”,答案B符合句意。
答案 B
52.A.borrow B.lend C.return D.steal
解析 從下文作者找以前的主人,讓他們順便來(lái)一趟,可知想把錢(qián)“還”給他們。
答案 C
53.A.excited B.worried C.discouraged D.shocked
解析 從下文描述的語(yǔ)境可知賣(mài)房子的主人不知道這些錢(qián)的來(lái)由,以及對(duì)作者的返回錢(qián)的情緒,推知肯定是“震驚”。
答案 D
54.A.taken B.checked C.come D.got
解析 從賣(mài)房子的主人與他們提到的爸爸之間的房產(chǎn)問(wèn)題,應(yīng)該用“繼承”吻合句意。take over“接管;繼承”。
答案 A
55.A.placed B.transported C.printed D.hidden
解析 從上文描述的錢(qián)放置的地方和自己的孩子也不知道,推知爸爸“藏起來(lái)”了這些錢(qián)。
答案 D
第三部分 閱讀理解(共兩節(jié),滿(mǎn)分40分)
第一節(jié) (共15小題;每小題2分,滿(mǎn)分30分)
閱讀下列短文,從每題所給的四個(gè)選項(xiàng)(A、B、C和D)中,選出最佳選項(xiàng)。
A
Sons Help
Mr. Lang worked in a factory. As a driver, he was busy but he was paid much. His wife was an able woman and did all the housework. When he came back, she took good care of him and he never did anything at home. So he had enough time when he had a holiday. A few friends of his liked gambling(賭博) and he learned it soon. So he was interested in it and hardly forgot anything except gambling. He lost all his money and later he began to sell the television, watches and so on. His wife told him not to do it but he didnt listen to her. She had to tell the police. He and his friends were punished for it. And he was hardly sent away. After he came out of lockup(拘留所), he hated her very much and the woman had to leave him.
It was New Years Day. Mr. Lang didnt go to work. He felt lonely and wanted to gamble again. He called his friends and they came soon. But they were afraid the police would come. He told his fiveyearold son to go to find out if there were the policemen outside. They waited for a long time and didnt think the police would come and began to gamble. Suddenly opened the door and in came a few policemen.
“I saw there werent any policemen outside, daddy,” said the boy, “so I went to the crossing and asked some to come.”
【語(yǔ)篇大意】 本文講一個(gè)賭棍想要賭錢(qián),因此叫他的兒子把風(fēng),可他的兒子卻把警察找來(lái)的故事。
56.Mr. Lang was paid much because________.
A.he was a driver
B.he worked in a factory
C.he had a lot of work to do
D.he had worked there for a long time
解析 細(xì)節(jié)理解題。根據(jù)第1段第2句話“As a driver, he was busy but he was paid much”可知答案為 C。
答案 C
57.Mrs. Lang did all housework because________.
A.she couldnt find any work
B.she thought her husband was tired
C.her husband spent all time in gambling
D.she wouldnt stop her husband gambling
解析 推理判斷題。根據(jù)第1段第3句話“His wife was an able woman and did all the housework. When he came back, she took good care of him and he never did anything at home ”可知答案為 B。
答案 B
58.________, so he was put into lockup.
A.Mr. Lang often gambled
B.Mr. Lang was late for work
C.Mr. Lang didnt help his wife at home
D.Mr. Lang wasnt polite to the police
解析 推理判斷題。根據(jù)“His wife told him not to do it but he didnt listen to her. She had to tell the police”可知答案為 A。
答案 A
59.The woman had to leave Mr. Lang because________.
A.he didnt love her any longer
B.he wouldnt stop gambling
C.he had been put into lockup
D.he was hardly sent away by the factory
解析 細(xì)節(jié)理解題。根據(jù)“...he hated her very much and the woman had to leave him”可知答案為 A。
答案 A
B
A group of British schools are banning skirts after helplessly watching the fashion of “hemline_creep” when girls roll up skirts to show more of their legs.Rising hemlines among girls in their midtolate teens have long been a headache for schools.Now,it seems,girls who are leaving homes with perfectly proper skirt lengths manage to transform their uniform into microminiskirts by the time they get to school.
Some are so short that the headmaster of Tewksbury School in Gloucestershire said they are “almost like belts”.Obviously,they have become a bit of a distraction (分心) for both boys and male teachers.
Robert Kelly,headmaster of Berwickshire High School in Scotland,said short skirts could cause “inappropriate thoughts” among boys.And Hilary Winter,headmaster of Piggott School in Wargrave,Surrey,described short skirts as a “difficult distraction for members of staff ”.
In the town of Ipswich alone three schools have removed skirts from their approved uniform list.David Hutton,headmaster of Northgate High School,said,“Unfortunately,despite getting in touch with specific parents,sending some girls home to change,requiring others to wear a schoolowned skirt for the day and repeatedly asking others to unroll their skirts,we still had some girls coming to school in inappropriate skirts.”
“I have therefore introduced a trousersonly policy,which will enable my staff to focus their time and effort on providing students with the best education possible.”
Girls at Nailsea School near Bristol are used to a uniform ban.Two years ago,they were forbidden from wearing trousers made by the clothing brand Miss Sexy,which were reportedly too low on the hips (臀部) and too tight.“Staff were becoming embarrassed by seeing too much of the girls instead of the uniform,”headmaster David New said.“They were very low, hipsterstyle,very tight trousers.”
Now they have been banned from wearing skirts.
“We didnt want to waste any more time on it.It just means that teachers can concentrate on whats important in education,”New said.
Megan Throp,a 15yearold student at Guiseley School in Leeds,facing a trousersonly policy,told the Yorkshire Evening Post newspaper,“Our rights and freedom of being young women have been taken away because we have been forced into wearing school trousers.”
However,students are likely to find another means of adjusting dress code (著裝規(guī)定),as David New told the LA Times,“I suspect that,teenagers being teenagers,there will be a new uniform violation (違反行為) that becomes the habit,”he said.“That was true when I was at school,and Im sure it was true when my father was at school.”
【語(yǔ)篇大意】 本文為一篇議論文。很多英國(guó)學(xué)校禁止女生穿過(guò)短的裙子,因?yàn)榕┑眠^(guò)短會(huì)使男生分心,也使老師很難專(zhuān)注于自己的工作。盡管學(xué)校嚴(yán)令禁止,但是學(xué)生們總能找到好的方法改變她們的校服。
60.The underlined words “hemline creep”(Paragraph 1) probably mean ________.
A.making the trousers tighter
B.cutting off the bottom of a skirt
C.reducing the le